Boğaziçi Üniversitesi Konfuçyüs Enstitüsü’nün “2012 Yılın Konfuçyüs Enstitüsü Ödülü”ne Layık Görülmesi Türk Medyasında da Geniş Yankı Uyandırdı

Boğaziçi Üniversitesi Konfuçyüs Enstitüsü’(BÜKE) nün çalışanlarının 2012 yılı boyunca gösterdikleri azami gayretlerinin bir sonucu olarak “2012 Yılın Konfuçyüs Enstitüsü Ödülü”ne layık gösterilmesi Hürriyet, Haber Türk, CNN Türk, Yeni Şafak, F5 Haber gibi medya kuruluşlarının da aralarında bulunduğu Türk medyasında da geniş yankı uyandırdı. Ayrıca, 14 Ocak 2013 tarihinde China Today Türkiye editörü Sayın Kerem Köfteoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Konfuçyüs Enstitüsü’nün Türk direktörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Esenbel ve Çinli direktör Sayın Dr. Miao Fuguang ile röportaj yaptı.

Resim 1: Editör Kerem Köfteoglu Sayın Prof. Dr. Selçuk Esenbel ve Çinli direktör Sayın Dr. Miao Fuguang ile röportaj yaparken

BÜKE’nin bu başarısının Türk medyasında yer almasıyla BÜKE Türkiye toplumunda daha çok tanınabilmek için iyi bir fırsat yakalamış oldu. Bu sebepledir ki, hem Boğaziçi Üniversitesi açısından hem de Hanban açısından ne kadar önemli bir pozisyonda olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Buna ek olarak, bu başarının bir sonucu olarak Türk insanının BÜKE’ye olan ilgileri artırmıştır. Çince öğrenebilmek ya da Çin kültürü hakkında daha detaylı bilgiler alabilmek amacıyla enstitüyü ziyaret edenlerin ya da telefon veya e-mail yoluyla enstitüyle iletişime geçmek isteyenlerin sayısının artması bu ilgi artışına güzel bir örnektir.

Resim 2 : Enstitüyle ilgili çıkan haberlerden bir kaçı
Muhammet Ali Demir