Boğaziçi Üniversitesi’nde Ortak Konfiçyus Enstitüsü Toplantısı

9 Mayıs 2015 tarihinde, Şangay Üniversitesi ile işbirliği beş Konfüçyüs Enstitüsü, enstitülerin akademik araştırma ve değişimini tartışmak için İstanbul’da bir araya geldi. Üyeler şunlardır: Kentucky Üniversitesi, University College Cork, Phuket Prens Songkla Üniversitesi ve Bahreyn Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan misafirleri karşıladı. Şanghay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hongjie Luo bir açılış konuşması yaptı.

Jiankang Wang, beşli arasında en genç üye olan Bahreyn Üniversitesi’ndeki bir yıllık gelişimeleri aktardı. Sayın Yongbin Xia gönüllü eğitim ve yönetim üzerine Cork’taki deneyimlerini sundu. Doç. Dr. Huaiwei Kan özellikleÇin turizmini odak noktası olarak alarak Tayland’daki gelişimlerden bahsetti. Dr. Huajing Maske ABD’de sanat ile Çince öğretimi ile ilgili bir sunum yaptı.

Dr. Yi Liu akademik araştırma ve değişimde CIBU’nun çalışmalarını paylaştı. O Konfüçyüs Enstitüsünün dil öğretimi ve kültürel faaliyetlerin dahası üniversite yaşamının bir parçası olması gerektiğini savundu. Anlama ve araştırma karşılıklı olmalıdır. Katılımcıların yoğun tartışmaları yankılandı. Özellikle on yıllık gelişmeden sonra, Konfiçyus Enstitülerinin akademik değişim ve işbirliğinde daha önemli rol oynaması gerektiği savunulduı.
Aynı görevi paylaşan direktörler farklı ülke ve kültürdeki birbirlerinin deneyimlerini öğrenmekten mutluluk duydu. Ve onlar değişim ve paylaşım için bir sonraki toplantıyı bekleyeceklerini söyledi.